AGENDA ·   NIEUWS ·   055 54 00 333
  CONTACT ·   AANMELDEN ·   

FAQ

MEEST GESTELDE VRAGEN

Meest gestelde vragen

1. Hoe lang duurt de eindtoets van ROUTE 8?

De afname duurt gemiddeld 2 à 3 klokuren. Geen van de onderdelen is aan tijd gebonden.

2. Hoe lang duurt het voordat de scholen de resultaten krijgen?

Nadat alle leerlingen klaar zijn en u de contactpersoon van ROUTE 8 hiervan op de hoogte heeft gesteld, krijgt u binnen 5 werkdagen de rapportages.

3. Mogen er hulpmiddelen worden ingezet? Wat is er bijvoorbeeld geregeld voor kinderen met dyslexie en dyscalculie?

Alle leerlingen mogen een kladblaadje gebruiken. Verder is het mogelijk om het lettertype te vergroten via ctrl (vasthouden) en scrollen of via ctrl (vasthouden) en de + knop. Leerlingen met dyslexie kunnen gebruik maken van de ReadSpeaker voorleesfunctie. Er mogen geen hulpmiddelen worden gebruikt door leerlingen met dyscalculie.

4. Hoe worden leerlingen voorbereid en kunnen zij oefenen?

Er hoeft niet geoefend te worden, juist niet! Voorafgaand aan de eindtoets zullen Bella en Bink, onze cartoonassistenten, in een instructievideo aan de leerlingen uitleggen hoe ROUTE 8 werkt. Deze instructievideo staat op de website www.route8.nl en kunt u gebruiken ter voorbereiding op de eindtoets. Verder oefenen is niet nodig. Daarnaast is er een demovideo beschikbaar om een beeld te krijgen van de onderdelen en de vragen die gesteld worden tijdens de eindtoets. Deze demovideo kan ook bekeken worden via www.route8.nl.

5. Moet de ROUTE 8 toets in één keer worden gemaakt?

De ROUTE 8 eindtoets hoeft niet in één keer te worden gemaakt. U kunt de keuze maken om de afname van ROUTE 8 bijvoorbeeld over twee dagdelen te verspreiden. LET OP: Afbreken tijdens het maken van een onderdeel is niet mogelijk, de leerling dient het onderdeel eerst af te maken. De eindtoets staat alleen open op de door u als eerst opgegeven datum. Als er op een andere dag
verder wordt gegaan met testen, dient de test opnieuw open gezet te worden op die dag. In de testinstructie wordt toegelicht hoe u dit kunt aanpassen.

6. Is de Ben-Ik-Geschikt-Check nodig ondanks dat ik deze al eerder heb doorlopen?

Het is verstandig om de Ben-Ik-Geschikt-Check nogmaals uit te voeren, ondanks dat een vorige testafname zoals het normeringsonderzoek goed is verlopen. Mogelijke updates op de computers kunnen invloed hebben op de testafname.

7. Kan de leerling terugklikken naar een vorige vraag?

Nee dit is niet mogelijk. Omdat de toets adaptief is, is het juist de bedoeling dat de leerlingen niet terug kunnen naar voorgaande vragen. De antwoorden op voorgaande vragen hebben namelijk invloed op de volgende vraag die wordt geselecteerd door de computer. Bereid uw leerlingen hierop voor.

8. Mogen wij zelf kiezen welk onderdeel als eerste gemaakt wordt?

De onderdelen hoeven niet in dezelfde volgorde te worden gemaakt zoals deze in het startscherm staan. Wij raden aan om het onderdeel kijk- en luistervaardigheid als laatste af te nemen bij uw leerlingen, omdat dit onderdeel het meeste van de computers en de internetverbinding vergt. Door dit onderdeel als laatste af te nemen bij uw leerlingen voorkomt u eventuele onrust tijdens
de testafname.

9. Moet ik het Ben-Ik-Geschikt-Stappenplan op elke computer uitvoeren?

Nee, dit is niet nodig. U dient de check uit te voeren op elke soort computer en browser die gebruikt wordt voor de testafname. Gebruiken de leerlingen allemaal dezelfde soort computer/laptop/tablet en browser, dan hoeft de check slechts op één apparaat uitgevoerd te worden. Gebruikt de ene leerling een tablet en de andere leerling een laptop, voer de check dan op beide soorten apparaten uit.

10. Wat moet ik doen als de testafname niet goed verloopt?

Wanneer de vraag niet goed in beeld verschijnt kan de leerling als eerste proberen om het scherm te verversen door middel van de “F5” knop. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon via 055-5400333 of via eindtoets@a-vision. nu. Houd de gebruikersnaam bij de hand zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen. Mocht er een algemene storing zijn, dan wordt dit vermeld op onze website www.route8.nl en op onze sociale media kanalen.

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Schoolnaam (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


[recaptcha size:compact]