AGENDA ·   NIEUWS ·   055 54 00 333
  CONTACT ·   AANMELDEN ·   

LEERLINGEN

ALLES WAT JIJ MOET WETEN OVER ROUTE 8

Wij zijn Bella en Bink en wij gaan samen met jou de laatste stappen nemen richting de middelbare school. Het is namelijk bijna zo ver: je gaat de basisschool verlaten, op naar de middelbare school. Spannend hoor! Heb jij je school al gekozen? Weet je al waar je vriendjes en vriendinnetjes heen gaan? Voordat je een school gaat kiezen, moet je weten wat jouw basisschool denkt wat de beste plek is voor jou om heen te gaan.

BELLA

Je zit al een hele tijd op de basisschool. Je juf of meester kent je inmiddels heel goed. Ze gaan naar je cijfers kijken, naar alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren, maar ze kijken ook naar hoe jij je gedraagt op school. Op deze manier schatten ze in wat de beste plek is voor jou op de middelbare school.

BINK

De eindtoets Aan het einde van het schooljaar ga je vervolgens een eindtoets maken. Hier kun je laten zien wat jij de afgelopen 8 jaar hebt geleerd op het gebied van taal en rekenen.

BELLA

ROUTE 8 Misschien heeft je broer of zus ooit wel een Cito toets gemaakt, maar jij gaat de ROUTE 8 eindtoets maken. Bella en Bink gaan je daarbij helpen. Deze toets maak je op de computer in één ochtend. Je krijgt een eigen code en daarmee kun je op internet inloggen. De toets bestaat uit vragen over taal en rekenen. De eindtoets is heel goed gemaakt, want de vragen passen zich aan jouw niveau aan. Dit noemen we adaptief.

BINK

Let wel op; je buurman of buurvrouw krijgt een andere toets. De een is dus eerder klaar dan de ander, maar dat geeft niet. Concentreer je op je eigen toets! Als je buurman of buurvrouw sneller klaar is met de toets betekent dit niet per se dat hij of zij de toets beter heeft gemaakt. Om je voor te bereiden op de toets hebben we een filmpje gemaakt. Laten we een kijkje nemen hoe de eindtoets ROUTE 8 werkt:

BELLA

Succes!

Als iedereen in de klas de toets heeft afgerond, ontvangt jullie juf of meester de resultaten. Veel succes met de toets en vooral veel plezier op de middelbare school! Groetjes, Bella en Bink.