Nieuwsbrief oktober 2021

De vorige nieuwsbrief is alweer een tijdje geleden en met de herfstvakantie om de hoek, hopen wij in elk geval dat u een goede start heeft gehad dit nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief van ROUTE 8 vertellen wij u over het aanmelden voor de eindtoets ROUTE 8 en kunt inschrijven voor onze online presentatie. Ook houden wij u op de hoogte van de normeringsonderzoeken, de ontwikkeling omtrent onze Docenten Vragenlijst (DVL) en vieren wij ons 20-jarig bestaan graag met samen met u op de NOT. 

Aanmelden ROUTE 8 

De wettelijke eindtoetsperiode is dit schooljaar wederom van 15 april tot en met 15 mei. Aanmelden voor de eindtoets ROUTE 8 is mogelijk vanaf woensdag 1 december. Nadere informatie over de aanmelding volgt nog. Indien u op de lijst staat voor een herinneringsmail, ontvangt u eind november een mail met alle informatie. Mocht u graag op de herinneringslijst komen, kunt u een mailtje sturen naar eindtoets@a-vision.nu. Alle informatie over het aanmelden voor ROUTE 8 zal t.z.t. ook op onze website te vinden zijn: www.route8.nl.

Ook dit jaar kunt u weer aangeven of u de optionele testonderdelen wilt maken. Het gaat hierbij om de onderdelen Kijk- en Luistervaardigheid en Dictee. Scholen kunnen ervoor kiezen beide onderdelen wel te maken of beide onderdelen niet te maken. Indien deze onderdelen gemaakt worden, zullen deze automatisch meegenomen worden in het berekenen van de scores van de leerlingen. Het onderdeel Functioneren is ook een optioneel onderdeel dat niet meetelt voor het berekenen van de scores ten behoeve van het bepalen van het toetsadvies.

Inschrijven online presentatie

Normaal gesproken gaan we altijd op locatie langs om te vertellen over onze eindtoets. We merken echter dat de afgelopen tijd vaker een online afspraak wordt gemaakt in verband met het coronavirus. Om deze reden organiseren wij een online presentatie op woensdag 27 oktober 2021 en 10 november 2021 van 15:00 uur tot 16:00 uur via Microsoft Teams, waarin wij alles uitleggen over de eindtoets ROUTE 8. Daarnaast zal er ook ruimte zijn om vragen te stellen.

Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor de online presentatie. Mocht u alsnog graag een presentatie op locatie willen, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt dan contact opnemen met Angelique via AOosterik@a-vision.nu.

Normeringsonderzoek ROUTE 8

Dit schooljaar organiseert A-VISION weer een grootschalig normeringsonderzoek voor ROUTE 8. Scholen kunnen zich hier vrijblijvend voor aanmelden. Het normeringsonderzoek is een ideale manier om kennis te maken met digitaal testen en de vraagstelling van ROUTE 8. Het normeringsonderzoek neemt ongeveer 1,5 à 2 uur in beslag en is kosteloos. In de periode van november 2021 tot en met februari 2022 kunt u het onderzoek afnemen. Wilt u meer informatie of wilt u uw school aanmelden? Neem dan contact met ons op via normering@a-vision.nu of bel naar 055-5400333 en vraag naar Harriët Brouwer.

Normeringsonderzoek TPVO 2.0

Na dit schooljaar zijn de normen van de Testserie voor Plaatsing in het Voortgezet Onderwijs (TPVO) verouderd. Onder onze klanten blijkt er echter nog veel behoefte te zijn aan de TPVO: een onafhankelijke toets die didactische vaardigheden van leerlingen in kaart brengt. Daarom hebben we besloten om de TPVO te gaan hernormeren!

Allereerst hebben we de TPVO in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er veel nieuwe vraagtypes toegevoegd en verwachten we hiermee een completer beeld van de leerling te kunnen schetsen.

Deze maand zullen wij beginnen met normeren in de bovenbouw van de basisschool. We zoeken nog scholen die willen deelnemen aan dit normeringsonderzoek in de maanden oktober, november, februari of maart. Interesse? Mail dan naar normering@a-vision.nu of 055-5400333 voor meer informatie.

DVL 2.0

Eerder werd bekend dat de normen van de Docenten Vragenlijst (DVL) verouderd waren en dat deze vragenlijst niet meer op de lijst met screenings- en testinstrumenten voor LWOO/PRO staat. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan het vernieuwen van de vragenlijst en de normen. Vanaf heden kan de DVL 2.0 afgenomen worden.

Wat zijn de verschillen tussen de DVL en de DVL 2.0

  • De DVL had normen voor leerlingen uit groep 8 en klas 1 van het VO. De DVL 2.0 heeft normen voor leerlingen uit groep 7 en 8; 
  • Er zijn nieuwe items toegevoegd aan de DVL 2.0; 
  • De DVL 2.0 heeft volledig nieuwe normen; 
  • De handelingsadviezen zijn uitgebreid. 

Relatie DVL 2.0 en DVL

Om de relatie te onderzoeken tussen de DVL 2.0 en de DVL, zijn er correlatieanalyses uitgevoerd tussen de schalen van beide testen. Hieruit blijkt dat de correlaties tussen de overeenkomstige DVL 2.0 en DVL schalen hoog (zelfwaardering) en zeer hoog (taakgerichtheid, sociabiliteit en egocentrisme) zijn. Op basis van de analyse kan de DVL 2.0 dus beschouwd worden als een test met dezelfde meetpretentie als de DVL. 

COTAN

De DVL 2.0 is ingediend bij de COTAN ter beoordeling. Omdat dit proces nog niet afgerond is, is het nog niet mogelijk om de vragenlijst in te zetten voor LWOO/PRO onderzoek en -aanvragen. Wel kan de DVL 2.0 al gebruikt worden om het sociaal-emotioneel functioneren van de leerling in kaart te brengen.

NOT 2021

Nu er voor de evenementen versoepelingen van de coronaregels zijn, kan hét hybride vakevent: de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) dit jaar weer plaatsvinden. Wij zijn ook nu weer van de partij, u kunt ons van 30 november t/m 4 december 2021 vinden op de NOT in de Jaarbeurs in Utrecht.

A-VISION bestaat dit jaar 20 jaar en dit willen wij graag samen met u vieren op de NOT. In het kader van 'wie jarig is trakteert’ stelt A-VISION een totaalbedrag van €1000,- beschikbaar voor drie goede doelen. Via deze link kunt samen met ons bepalen welke drie goede doelen dit zijn. Op de NOT wordt bekend gemaakt welke drie goede doelen dit uiteindelijk zijn geworden. U bent dus van harte welkom op ons feestje. Wij hebben er in elk geval veel zin in!

Heeft u vragen over de nieuwsbrief of wilt u meer informatie ontvangen?
Wij helpen u graag verder. Mail naar info@a-vision.nu of bel naar 055-5400333.

Team ROUTE 8